Skade på rideudstyr

Skal min parts forsikring dække?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Skade på rideudstyr. Skal min parts forsikring dække?

Hej hestebrevkasse.
Jeg har en part på min hoppe som har været ud for et uheld. Parten er blevet informeret om, at hun ikke må longere hoppen, da den havde en uheld under longering med forrige ejer, hvor hoppen stejlede og væltede bagover.

Mens jeg er på ferie, gør hun det alligevel og første gang går fint, men anden gang sker det jeg har frygtet. Hoppen stejler og falder bagover og lander på ryggen.

Pt ser det ud til at der ikke er sket noget med hestens ryg, men min kieffer sadel er ødelagt. Bommen er knækket og ja, det er en dyr affære. Dækker min parts indbo-ansvarsforsikring udgifterne ifbm den skade som hun har skyld i?

/ På forhånd tak og mvh. Lene V.

Hej
Såfremt en person handler culpøst dvs ansvarspådragende vil den pågældende være erstatningsansvarlig. Ud fra den korte historie lyder det til at den pågældende har handlet culpøst ved at foretage en handling, hvor man har modtaget en instruks om ikke at gøre den pågældende handling.

Såfremt handlingen er culpøs, skal man herefter kunne dokumentere at der er ”årsagssammenhæng” og ”påregnelighed” mellem skaden og handlingen. Såfremt disse betingelser er opfyldt, skal skadelidte dokumentere skadens størrelse.

Da disse sager typisk er dækket af en forsikring, skal man i første omgang melde det til skadevolders ansvarsforsikringsselskab, og såfremt genstanden er omfattet af en tingsforsikring, skal dette tillige anmeldes til dette forsikringsselskab.

Udgangspunktet er herefter, at tingsforsikringsselskabet skal dække skaden, og ansvarsforsikringsselskabet alene skal dække evt. selvrisiko. Såfremt genstanden ikke er dækket af en tingsforsikring, vil ansvarsforsikringsselskabet dække hele skaden.

Mvh. advokat Allan Sørensen