Hannoveraner

Race der har forbedret Dansk Varmblod

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Racer
  6.  » Hannoveraner. Hesterace der har forbedret Dansk Varmblod

En Hannoveraner er en hesterace af tysk oprindelse og en fremragende spring- og dressurhest. I Dansk Varmblod indgår en del Hannoveranerblod.

Eksteriør og brugsegenskaber

Hannoveraneren er en tysk hesterace på 162 – 175 cm. Den er en stor og stærk sportshest, kraftig med gode, korrekte bevægelser. Den er en fremragende springhest og har et dressurtalent af første klasse.

Den er velproportioneret og muskuløs, med gode slanke og tørre ben. Den har et udtryksfuldt hoved med vågne øjne. Alle farver er tilladt.

Racen kendetegnes ved at det er præstationsvillige og alsidige heste med særdeles godt sind.

Historisk tilbageblik

Helt tilbage i 1735, startede den engelske konge George II, der også var kurfyrste af Hannover, avlen af den hannoveranske hest. På Landgestüt Celle i Niedersachsen startede avlen med 14 sorte Holstener hingste, som blev brugt til lokale hopper. Kong George II valgte at krydse engelske fuldblods- og varmblodshingste ind i avlen.

Der er sket mange ting igennem historien bla. blev der senere lavet flere krydsninger med trakeneren for at forædle den stærke hest. Efter 2. verdenskrig rettede avlsmålene sig mod den hest, vi kender i dag.

Avlsarbejdet

Til avl udvælges hopper med gode rideegenskaber, god karakter samt godt temperament. Hingstene skal igennem en præstationsprøve, som kaldes 100 dags testen, her vurderes de nøje med vægt på sind, temperament og rideduelighed.

Kun heste der er opført af Hannoveranerforbundet bærer det hannoveranske brændemærke.

Tags