Allergihest

Kan han tåle wraphø?

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Allergihest. Kan han tåle wraphø?

Vi har en hest, der er allergisk overfor svampesporer og støv. Vi giver ham pt hø, der er vandet i 24 timer, og han står på spåner. Det giver ham ingen gener.

Kan vi i stedet for hø bruge wraphø til ham?

/ B. Jensen

Wraphø er græs, der er fortørret og presset og indpakket i mange lag lufttæt plastik. Og der er god chance for, at han tåle det, forudsat at kvaliteten af wraphøet er i orden.

Typisk er der kun et ringe indhold af svampesporer og støv, der kan trækkes ned i luftvejene. Det du skal indkøbe må ikke være al for tørt, for så kan det støve lidt alligevel, selvom det har været indpakket. Og din hest vil være følsom overfor svampesporer, så vær kritisk med kvaliteten.

Mvh Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science, hestekonsulent

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt. 

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.