Tænk kvalitet og sikkerhed

når du køber rideudstyr
  1. Forside
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Ridesport
  6.  » Tænk kvalitet og sikkerhed, når du køber rideudstyr

Kvalitet, holdbarhed og sikkerhed går hånd i hånd, når vi taler investering i nyt rideudstyr. Undersøg altid om produkterne har den rette godkendelse, giv dem jævnligt et grundigt eftersyn, når de er komme i brug og få altid dit rideudstyr repareret i tide.

Et godt råd er at investere i rideudstyr af god kvalitet. Du skal kunne stole på holdbarheden af rideudstyret og gå gerne efter materialer som er praktiske og nemme at vedligeholde. Det vil spare dig for tid og ærgelser i det lange løb.

Prioritér indkøbene

Når vi taler rideudstyr, findes der utallige produkter på markedet. Inden du beslutter dig for at købe, bør fokus være på sikkerhed! Køb allerførst en sikkerhedsridehjelm, der sidder perfekt; den skal gå godt ned i panden for at yde tilstrækkelig beskyttelse og behold – for en sikkerheds skyld – også hjelmen på, når du håndterer og plejer hesten fra jorden.

Safety comes first!

Næst efter ridehjelmen er det også vigtigt, at fodtøjet egner sig til ridning. Fodtøj med snørebånd og sandaler med løse remme er bandlyst, da du kan komme til at hænge fast under ridningen. Desuden er bare tæer i sandaler alt for udsatte, når du skal håndtere hesten fra jorden. Investér derfor i et par gode ridestøvler og køb dernæst et par ridebukser. Der er stor komfort i at eje et par ridebukser med skindbeklædning, så du får et godt ’greb’ i sadlen.

Gå gerne efter materialer som er praktiske og nemme at vedligeholde. Det vil spare dig for tid og ærgelser i det lange løb.

Rider du i skumring og mørke, er en refleksvest til dig selv samt refleksgamacher til hesten en absolut nødvendighed. En god lygte på hestens venstre ben, vil også gøre dig og hesten mere synlige for dine medtrafikanter.

Tilpasning af sadel og hovedtøj

Af sikkerhedsmæssige årsager er det også vigtigt at købe sadel og hovedtøj, der passer præcist til hesten. Sadel og sadelunderlag, der ikke er tilpasset ordentligt, vil genere hesten, gå ud over hestens velbefindende og dermed ridningen. Hovedtøjet skal også tilpasses, så det sidder til uden at gnave. Målet er, at biddet kommer til at ligge korrekt i munden, hvilket også har betydning for hestens såvel som rytterens oplevelse af ridningen.