Skridtdækken

til hest i løsdrift?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Ridesport
  6.  » Ride med skridtdækken om vinteren?

“Alle bøger jeg læser, står der at man skal ride med skridtdækken/tæppe over hestens lænd, hvis man rider tur om vinteren. Men mine heste går i løsdrift, og de har en god vinterpels, så de går aldrig med dækken.

Gør det ikke mere skade end gavn at ride med dækken? Bliver de så ikke kolde, når man kommer hjem og tager skridtdækkenet af ?”

/ Jane B.

Jeg kan godt forstå dine overvejelser mht. skridtdækken, og der er sikkert flere omfattelser vedr. dette aspekt.

Det er min opfattelse, at heste som går i løsdrift sætter så kraftig en pels, at det umiddelbart ikke skulle være nødvendigt med skridtdækken. Men det kommer igen an på, hvor svedt hesten er blevet i forbindelse med træning.

Er den blevet svedt – og det kan den nemt blive med megen pels – så har den svært ved at tørre, og der er øget risiko for, at den når at blive kold. Det er bla årsagen til, at flere hesteejere vælger at klippe dem om vinteren. Det er som udgangspunkt ikke hensigtsmæssigt, når de går i løsdrift.

Skulle jeg ud at træne en hest med vinterpels, hvor jeg erfaringsmæssigt ved, at den vil komme til at svede, så vil jeg vælge et tyndt uldskridtdækken. Det leder sveden godt væk, så hesten kan nå at blive tør, inden den skal tilbage i løsdriften.Skulle jeg derimod kun ud at skridte eller træne let, så mener jeg at det er unødvendigt.

Tags