Lær at mærke

når hesten arbejder rigtigt

  1. Forside
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Ridesport
  6.  » Galop på den forredne hest med svag rygmuskulatur

Heste bliver tit misforståede under træning

Nogen ryttere har for vane at kalde deres hest ‘dum’, hvis den modsætter sig træningen. ‘Den var dum idag!’ er der nogen der siger. Men når en hest yder modstand, ’protesterer’, er det udtryk for at du kræver for meget af den. Så må du kræve mindre af den, hvis du vil bygge op og ikke nedbryde.

Forreden hest med rygproblemer

Zoolanders tidligere ejer mente, at hesten var farlig, men i virkeligheden løb den væk fra smerte, efter at have været ’overflexet’, forbøjet. Det har taget 3 måneder at få Zoolander til at arbejde korrekt igen gennem træning der styrker ligamenter og muskler. Nu er han en komplet rolig og afslappet hest der strækker sig frem og ned med ryggen oppe, sving, god takt med en styrket overlinje.

Will Faerber forklarer, at din hest først er klar til galop, når den kan galoppere med ryggen oppe. Det finder du ud af ved at prøve galoppen. Hvis den sænker ryggen og ’bliver hul’, må du tilbage til traven for at styrke ryggen. Når  hesten galopperer med ryggen oppe, kan du bla. mærke det ved at den bliver meget behagelig at siddde.

Hvis du bare galopperer uden hesten har styrken i ryggen, så giver det hesten rygsmerter og den sænker ryggen yderligere i stedet for at bære rigtigt.

Tags