Det afgørende for, om du kan trække sponsoratet fra i skat, er, at din virksomhed får en passende modydelse.

Et typisk sponsorat består i, at din virksomhed aftaler med den lokale sportsklub, at din virksomhed betaler et beløb for til gengæld at få eksponeret virksomheden i form af reklame. Men må du få fradrag for denne omkostning? Det kan være en bandereklame, en annonce i et kampprogram eller lignende.

Det afgørende for, om du kan trække sponsoratet fra i skat, er, at din virksomhed får en passende modydelse. Der skal med andre ord være et rimeligt forhold mellem reklameværdien og det sponsorbidrag, som du yder til klubben. Her må du se på, om eksponeringen i sportsklubben er relevant i forhold til din virksomheds produkter og beliggenhed, og om reklameværdien svarer til det sponsorbidrag, du yder.

Det giver ikke problemer med skattevæsenet, hvis der er tale om et normalt sponsorbidrag til den lokale fodboldklub. Der stilles ikke krav om, at man skal kunne dokumentere et mersalg som følge af sponsoratet.

Ikke fradrag ved personlig interesse

I praksis nægter SKAT fradrag fra sponsorater, hvis virksomhedens ejer har en personlig interesse for den klub, som han støtter, som ikke har noget at gøre med firmaets interesser. Det kunne være hovedaktionæren, der lader sit selskab betale et tilskud til den lokale skytteforening, hvor han sidder i bestyrelsen. Eller indehaveren, der lader sit firma betale et større tilskud til den rideklub, hvor hans datter er aktiv deltager. Det kan også være en bagermester i Næstved, der støtter en fodboldklub i Køge, hvor han er opvokset. Selvom bagermesteren får sit navn i kampprogrammet, så er det usandsynligt, at det vil tilskynde folk fra Køgeegnen til at køre til Næstved for at købe brød.

Kilde: FSR i samarbejde med Østdansk Landboforening.

Fradrag når jeg er sponsor for min datters rideklub?
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. VIDENCENTER
  4.  » 
  5. RIDESPORT
  6.  » Fradrag når jeg er sponsor for min datters rideklub?