Wraphø til heste

Hvor lang er holdbarheden?

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Wraphø til heste. Hvor lang er holdbarheden?
Kære Dorte Rebbe

Jeg har min hest opstaldet i en hestepension, hvor jeg bla kan købe wraphø. Man køber en minibigballe for en måned af gangen. Denne bruger man enten selv eller deler med andre. Wrapballen åbnes, og alt wrappen lægges på en palle i halmladen.

Jeg har altid hørt, at wraphø kun kan holde sig i en uge, men forlænges holdbarheden ved, at plastikken fjernes, og høet opbevares på ovennævnte måde?

/ Line C.

Kære Line

Wraphø er i princippet er vinterfoder. Når ballen først er åbnet, er holdbarheden forholdsvis kort. “Forholdsvis kort” kan være dage eller uger – afhængig af om produktet er stabilt konserveret og temperaturen.

Du vil kunne opleve, at åbne wrapballer ved temperaturer over 10 grader vil holde sig fra få dage op til ca. 1 uge. Ved temperaturer under frysepunktet kan det samme produkt ofte kunne bruges i flere uger.

Udtørring som konservering

Når indholdet af en wrapballe spredes medfører det en udtørring, som er en anden form for konservering ift. ensilering. Det betyder, at holdbarheden forlænges. Ædelysten er til gengæld større, når wraphø er en smule fugtigt. Så den “glæde” mister man ved tørringen.

Bemærk at det ikke er nok bare at tage plastikken af wrapballen. Hele indholdet skal “luftes” dvs. at stempelslagene skal løsnes. Så der er en del arbejde i det, og det fylder meget.

Håber det har givet afklaring.

Bedste hilsner

Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.