Som hesteejer har du ansvar for en lang række forhold ifbm registrering af din hest og herunder udarbejdelse af hestepas.

Her i guiden kan du få et overblik over, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med hestepasset.

Din hest skal have et pas

Alle heste skal have et pas. Hestepas til danske heste udstedes af SEGES, med undtagelse af Dansk Islandshesteforening som udsteder pas og ejercertifikater på alle islandske heste i Danmark.

Sikr dig, at din hest har et gyldigt pas

Et gyldigt hestepas indeholder integrerede medicinsider og er gyldigt i hele hestens levetid.

Hvorfor er medicinsider nødvendige?

Det er altafgørende og lovpligtigt, at hestepasset indeholder medicinsider.

Visse former for medicin kan udelukke hesten fra konsum eller udelukke hesten fra konsum i et halvt år. Hvis hesten behandles med medicin fra en af de to grupper, skal dyrlægen notere det i passet.

Hvis du ønsker, at din hest ikke skal bruges til fødevareproduktion, kan du selv underskrive afsnit IX del II i passets medicinsider. Hesten er dermed udelukket fra konsum for bestandigt – det kan ikke fortrydes.

Integrerede medicinsider

Ved integreret forstås, at siderne sidder fast i passet. Det betyder, at medicinsider som ligger løst i passet ikke længere er lovlige. Hvis siderne ligger løst, skal du have opdateret passet hos den organisation, som har udstedt passet.

Hestepasset skal skaffes umiddelbart

Hvis hesten er opstaldet, skal passet kunne fremskaffes umiddelbart. Som retningslinje skal passet kunne fremskaffes indenfor tre timer. Det er alene hesteejerens ansvar, at det er muligt.

Det er meget vigtigt, at dyrlægen har adgang til passet ved besøg.

  1. Forside
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Hestepasset er hesteejerens ansvar