Hej hestebrevkasse

Jeg har overtaget en hestepension, hvor alle de tidligere lejer er opsagt og der er indgået nye aftaler med nye opstaldningskontrakter.

Der er imidlertid én hesteejer, som vi ikke længere kan have her, fordi hun skaber så megen splid og utilfredshed. Hun har ikke fået tilbuddet om at overgå til ny kontrakt og har derfor ikke betalt depositum. Hun skulle forlængst være flyttet men nægter det og indbetaler som hun plejer.

Jeg har sagt til hende, at hun skulle flytte pr den første. Nu lader hun fuldkommen som om, at alt er som det plejer og kommer til sin hest på daglig basis.

Jeg har forsøgt at låse boksdøren, da hun ikke længere råder over den men den bryder hun blot op.

Spørgsmålet er nu, hvad jeg kan og må uden at det er selvtægt. Kan I hjælpe?

/ Anonym

Sikke noget rod.

Man må ophæve aftalen med et passende og rimeligt varsel. Nu ved jeg ikke om der er lavet en skriftlig kontrakt, hvor opsigelsesvarsel er aftalt mellem parterne. Hvis der ikke ligger nogen kontrakt, må man anmode lejelovens regler analogt, som siger at lejeaftaler vedr garager mm kan opsiges med 1 måneds varsel.

I sidste ende er det retten som må afgøre med et passende og rimeligt varsel er! Og hvis hun ikke herefter vil flytte, må man anmode fogeden om at hjælpe med at flytte hesten. Husk at du skal afvise betalingen. Beholder du betalingen, kan det være udtryk for en accept af, at aftalen fortsætter.

Hvis hun efterfølgende bryder ind, er det en sag for politiet.

Det må være opskriften på, at hun kan komme videre.

Mvh.
Advokat Allan Sørensen

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. VIDENCENTER
  4.  » 
  5. HOLD AF HESTE
  6.  » Hesteejer vil ikke fraflytte min hestepension. Hvad gør jeg?