Find dit grovfoder i god tid

før fodringssæsonen starter!

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

FORSIDE » Viden » Hold af heste » Grovfoder og halm til heste efter først-til-mølle princippet

Mange hesteholdere indkøber først grovfoder eller halm, når vinterfodringen starter. Imidlertid kan der være væsentlige fordele ved at indgå købsaftaler i god tid inden.

Læs hvad du skal være opmærksom på, inden du afgiver din bestilling.

/ Dorte Rebbe

Start søgningen i god tid

Når du er på jagt efter godt halm og grovfoder til den kommende fodringssæson, får du flest valgmuligheder ved at kontakte producenter allerede efter 1. slæt eller i løbet af sommeren.

Du kan nemmere finde netop dét produkt du har brug for, og hvad vigtigst er – i den kvalitet du ønsker, hvis du starter søgningen i god tid.

Produktionsmetoden er afgørende

Hvordan kan du vide om sælger kan levere et godt produkt? Der er aldrig garantier, men hvis sælger går op i den hygiejniske kvalitet, grovfoderanalyser og produktionsmetoder – så er det et godt tegn!

Dine indkøb kan fx. lægges hos sælgere, der får lavet grovfoderanalyser. Det vidner om en vis interesse fra sælgers side om at sikre, at kvaliteten er iorden. Samtidig giver det også dig som køber mulighed for at vurdere, om prisen er acceptabel ift. den energi og de næringsstoffer der findes i foderet.

Siden med hestefolkets leverandører viser vejen til halm og grovfoder. Siden opdateres løbende.

Er du i tvivl, ønsker mere specifik og uvildig vejledning omkring hvad du skal være opmærksom på, så prøv vores Hotline.

Har du eller får du grovfoder eller halm til salg?

Så er der basis for et godt samarbejde. Læs mere her.