Balletråd

Hvordan undgås det?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Balletråd. Hvordan undgås det?

Kære Hestebrevkasse

Min hest træder sig i ballerne gang på gang, men mest når jeg rider. Det giver nogle store grimme sår, som er svære at holde rene og få til at hele. Hvordan kan det være, og hvad kan der gøres?

/ Bedste hilsner Niels

Kære Niels

Du må forhindre baghoven i at ramme forhoven (dette kaldes at hesten ’smeder’) ved at få forhoven til at flytte sig hurtigere.

Hvis hesten går uden sko: Rejs forhoven så meget som muligt (ruller så hurtigere over tå, og kommer dermed hurtigere væk).

Forhoven må ikke blive lang fortil og ’rejsningen’ skal være så stor som muligt. Den ramte forhov må under ingen omstændigheder være for lav bagtil, da dette forsinker overrulningen af forhoven.

Baghovene må ikke være for høje, da baghoven så føres længere frem. Så hellere lidt for lav bagtil i baghovene. NB! Du må undgå at bruge hesten, når den er træt, da dette også kan opstå ved træthed.

Du kan bruge forskellige former for beskyttere fx gummi- eller neoprenklokker, men de nedsætter kun slaget og forhindrer ikke, at det opstår. Hvis din hest har sko på skal forskoene rejses så meget som muligt (forhoven kommer så hurtigere væk).

Anlæggelse af ’omvendt sko’ på bagbenet: Derved er der ikke jern i baghovens forreste del, hvilket formindsker muligheden for at baghoven rammer forhoven.

Bemærk til ovenstående: Skal din hest først have anlagt sko, skal hoven beskæres som nævnt.

I min lærebog Moderne hovpleje kan du se dette uddybet under afsnittene ’Smedning’ og ’Fremførelse af ben’.

Med mange hilsner Hans Henrik Smedegaard (R.I.P)

Tags