Den engelske Fell Pony er en alsidig og stærk hest, der har vist sit værd som arbejds- og kørehest, såvel som til let dressur og spring. Fell Ponyen stammer fra grænsen mellem England og Skotland, hvor den har fået sit navn ’Fell’, som er det nordiske navn for fjeld og bakker.

/ Dorte Rebbe

Bevaringsværdig engelsk ponyrace

Fell Ponyen er på listen over bevaringsværdige engelske ponyracer. På verdensplan findes færre end 6.000 Fell Ponyer. I Danmark tælles der omkring 125 ponyer.

Størrelsen på Fell Ponyen blev helt naturligt under 1.45, da der ikke var nok føde til større heste i den barske natur. Vikingerne brugte Fell Ponyen til at pløje og trække tunge ting, normannerne brugte dem til at hyrde får med. Under den engelske industrielle revolution brugte man Fell Ponyen til at fragte jern fra minerne i Nordvestengland til fabrikkerne i Nordøstengland.

God brugspony

Fell Ponyen er en ideel familie pony, idet den både kan bruges til let dressur og spring, plus den er en rigtig god kørepony. Fell Ponyen er fra naturens side født med et roligt sind, der gør den behagelig at omgås, den er lærenem og samarbejdsvillig. En rigtig god to’er pony.

Fell Ponyens farver

Fell Ponyen findes i sort, brun og skimmel, dens højde varierer fra 1.32 til 1.42, aftegn som blis og sokker er ikke ønskeligt, men en lille stjerne eller lidt hvidt ved koden kan accepteres. Med dens store og pragtfulde man og hale og dens hovskæg, er det en rigtig smuk pony at se på.

Dansk Fell Pony Forening

Dansk Fell Pony Forening ønsker at udbrede kendskabet til Fell Ponyen og dens anvendelsesmuligheder til alle interesserede og i øvrigt være en forening for medlemmerne og deres interesser. Dansk Fell Pony Forening afholder og deltager i shows og skuer over hele landet.

Læs mere om ponyracen hos Dansk Fell Pony Forening.

Fell Pony. En alsidig brugspony
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Racer
  6.  » Fell Pony. En alsidig brugspony