Udenlandske hestesygdomme

Få overblik i Fødevarestyrelsens database

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

 1. FORSIDE
 2.  » 
 3. Viden
 4.  » 
 5. Sundhed & sygdom
 6.  » Udenlandske hestesygdomme. Få overblik i Fødevarestyrelsens database

Rigtig mange mennesker rejser regelmæssigt rundt i Verden og det samme gør mange heste! Fødevarestyrelsens database over sygdomme i udlandet holder dig ajour med information, så du kan tage de rette forholdsregler.

Skal du og din hest eller pony til et stævne i udlandet? Eller skal du på rideferie i udlandet, og vil du ikke risikere at slæbe smitte med hjem. Så kan du finde oplysninger om, hvilke hestesygdomme der findes i de forskellige lande i denne database.

/ Dorte Rebbe

Sygdomme, symptomer og smitte

Er du klar over, hvilke sygdomme der findes rundt omkring i Verden, som kan smitte heste? Hvilke symptomer de forskellige sygdomme har? Hvordan de forskellige sygdomme smitter? Og hvilke hestesygdomme der er anmeldepligtige?

Data fra EU-medlemslandene

Fødevarestyrelsens offentligt tilgængelig database holder dig orienteret om forekomsten af sygdomme i udlandet (endnu kun data fra EU-medlemslandene). Databasen indeholder bl.a. informationer om følgende sygdomme, som alle kan forekomme hos heste:

 • Afrikansk hestepest
 • Dourine, ondartet beskelersyge
 • Equin Infektiøs Anæmi (EIA)
 • Snive, Glanders, Malleus
 • Vesikulær stomatitis.

I databasen kan du både søge meget bredt, så du eksempelvis kan få en oversigt over alle hestesygdomme i samtlige af de lande, der er omfattet af databasen. Eller du kan søge oplysninger om en enkelt sygdom eller sygdomme i et enkelt land. Du kan også se, hvor mange sygdomsudbrud, der har været i de enkelte lande, samt hvornår der sidst har været konstateret udbrud.

Find alle informationer her!

Databasen finder du via Fødevarestyrelsen. Her kan du også finde information om forekomster af sygdomme, der kan smitte heste i lande uden for EU. Desuden kan du læse om, hvilke symptomer de forskellige sygdomme har, om risiko for smittespredning, og om hvilke behandlingsmuligheder der er for de forskellige sygdomme.

Anmeldepligtige hestesygdomme

Er du klar over hvad du skal gøre og hvad du ifølge lovgivningen har pligt til, hvis du fx får mistanke om at din hest lider af Equin Viral Arteritis (EVA)? Eller af en anden anmeldepligtig sygdom?

At en sygdom er anmeldepligtig betyder, at du skal tilkalde en dyrlæge, hvis du har mistanke om at din hest/pony er smittet med en anmeldepligtig sygdom. Dyrlæger skal, hvis de har mistanke om en anmeldepligtig sygdom, indberette det til fødevareregionen. Hvilke sygdomme, der er anmeldepligtige kan du se hos Fødevarestyrelsen.

Kilde

Fødevarestyrelsen, kontor for husdyrsundhed.​

Tags