Astmatisk bronkitis og forfangenhed

Hvad gør vi?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Syge heste og dårligt grovfoder. Hvad gør vi?
Hej Hesterådgivning

Min hest har lige fået diagnosticeret astmatisk bronkitis,samtidig med andre i stalden, ialt 9 heste. To af de andre heste har lige været forfangne.

Jeg har taget to prøver af grovfoderet. En fra de gamle baller, som ikke er blevet fjernet og delvist bliver fodret – selvom de er grønne af mug. Den anden prøve er af det friske hø, som ser fint ud, men ligger lige op af det andet. Hvor kan jeg sende det hen? Eller skal der tages nye prøver?

Jeg har valgt at flytte min hest, indtil problemet er løst. Derfor ville jeg foretrække, hvis jeg bare kunne de sende de prøver jeg har taget.

/ Pernille

Hej Pernille

Det er trist med jeres heste. Heldigvis kan et godt staldmiljø og god foderhygiejne gøre, at din hest kan blive næsten eller helt symptomfri. For de forfangne hestes vedkommende vil de desværre være mere disponeret for forfangenhed, når de først har været forfangne.

Grovfoderanalyser?

Aspektet omkring analyserne er ikke så enkelt, som man kunne tro. Den type analyser der er relevante i denne problemstilling kan nemt løbe op i flere tusinde kroner. Og det uden du kan bruge resultaterne i praksis.

Ansvarlighed?

Du nævner ikke, hvordan opstaldningsstedet forholder sig til de sygdomsproblemer der er konstateret. Hestepensionen har jo en væsentlig rolle i at forebygge sygdomme af denne karakter.

Hvad skal der til?

På baggrund af min erfaring vil jeg i denne situation råde dig til at spare pengene til dyre analyser og i stedet bruge ressourcerne på at forbedre staldmiljøet for din hest fremadrettet. Det bedste er via vores Hotline (telefonrådgivning), hvor vi gennemgår hvad der kan være gået galt og hvilke muligheder der er for forbedringer – nu og på sigt.

Jeg synes, du skal tage hestepensionen og de andre hesteejere med i processen, så I bliver enige om vejen frem.

Bedste hilsner

Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science / Hestekonsulent

Tags