Hej Hesterådgivning.

Min hest er begyndt at både hoste og pruste lidt. Jeg ved ikke, om den er blevet forkølet. Den går på døgnfold på sommergræs, og jeg ved ikke, om han er blevet syg pga. det har regnet. Han hoster, når han får foder. Hvad skal jeg gøre for at det går over?

/ Mette

​Hej Mette

Når din hest hoster, kan det skyldes flere forhold. Den kan – som du nævner – have fået en forkølelse. Tit giver forkølelse med hoste også snot i næsen. Men du nævner ikke, om den har det også.

Du nævner til gengæld, at den hoster, når den får foder. Det kan skyldes en reaktion på det støv, der findes i foderet. Støvet består ofte primært af partikler og det der er værrre – nemlig svampesporer – som på sigt kan give din hest store sundhedsmæssige problemer.

Jeg vil derfor råde dig til at følge symptomerne intenst i en kortere periode dvs 1-2 uger. Gør foderet vådt og vær særlig opmærksom på den hygiejniske kvalitet. Ændrer symptomer sig eller forsvinder de? Hoster den også under ridning eller anden træning?

Skriv symptomerne og datoen for dine observationer ned. Er der ingen bedring, bør du lade din dyrlæge se på den.

Bedste hilsner

Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science

Min hest hoster. Forkølelse eller luftvejslidelse?

Hestefolkets leverandør af uvildig hesterådgivning siden 1993

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. VIDENCENTER
  4.  » 
  5. SUNDHED & SYGDOM
  6.  » Min hest hoster. Forkølelse eller luftvejslidelse?