Både rutinerede hestefolk og hestedyrlæger kan have svært ved at nå frem til, at hestens reelt har mavesår. Derfor er det godt at kende symptomerne. Ændrer hesten adfærd og bliver fx. ‘sur’, kan det være et tegn, du skal tage alvorligt.

/ Dorte Rebbe

Det er vigtigt at observere selv små ændringer i hestens adfærd, for det tager kun 5 dage fra hesten ikke har nogen irritation i maveslimhinden til den har udviklet et reelt mavesår.

Nogle heste er mere disponeret for at få mavesår pga. management, stress eller temperament, men der kan gøres meget for at mindske risikoen. Med fjernelse af de disponerende faktorer og evt. medicinsk behandling kan hesten blive helbredt. Og hvis den skal holdes fri for mavesår kræver det, at fodringen er optimal og stressniveauet lavt.

Lær at registrere symptomer på mavesår hos heste

Det er både vigtigt at forebygge men også at behandle medicinsk, hvis det kræves. Se denne film som viser heste med symptomer i forskellige grader. Hestedyrlægen DePaolo’s viser nogle lette gør-det-selv-tips, hvor du ved at trykke på visse akupunkturpunkter kan afsløre indikation for smerte og mavesår.

Forebyggelse af mavesår er altid bedre end behandling

Hvis du blot er den mindste smule i tvivl om din fodring er hensigtsmæssig ift at forebygge fodringsbetingede sygdomme, så kontakt os mhp. optimering af foderplanerne.

Hestefolkets leverandør af uvildig hesterådgivning siden 1993

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. VIDENCENTER
  4.  » 
  5. SUNDHED & SYGDOM
  6.  » Mavesår hos heste. Akupunkturpunkter kan afsløre symptomer