Akupunkturpunkter

kan afsløre mavesår hos heste
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Sundhed & sygdom
  6.  » Mavesår hos heste. Akupunkturpunkter kan afsløre symptomer
Både rutinerede hestefolk og hestedyrlæger kan have svært ved at nå frem til, at hestens reelt har mavesår. Derfor er det godt at kende symptomerne. Ændrer hesten adfærd og bliver fx. ‘sur’, kan det være et tegn, du skal tage alvorligt.

/ Dorte Rebbe

Det er vigtigt at observere selv små ændringer i hestens adfærd, for det tager kun 5 dage fra hesten ikke har nogen irritation i maveslimhinden til den har udviklet et reelt mavesår.

Nogle heste er mere disponeret for at få mavesår pga. management, stress eller temperament, men der kan gøres meget for at mindske risikoen. Med fjernelse af de disponerende faktorer og evt. medicinsk behandling kan hesten blive helbredt. Og hvis den skal holdes fri for mavesår kræver det, at fodringen er optimal og stressniveauet lavt.

Lær at registrere symptomer på mavesår hos heste

Det er både vigtigt at forebygge men også at behandle medicinsk, hvis det kræves. Se denne film som viser heste med symptomer i forskellige grader. Hestedyrlægen DePaolo’s viser nogle lette gør-det-selv-tips, hvor du ved at trykke på visse akupunkturpunkter kan afsløre indikation for smerte og mavesår.

Forebyggelse af mavesår er altid bedre end behandling

Hvis du blot er den mindste smule i tvivl om din fodring er hensigtsmæssig ift at forebygge fodringsbetingede sygdomme, så kontakt os mhp. optimering af foderplanerne.