Hestens legemsvægt

Flere gode grunde til at holde øje med den.

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Sundhed & sygdom
  6.  » Hestens legemsvægt. Hold øje med den

Hestens idealvægt skal holdes og det er der flere grunde til.

Når vi taler som mistrivsel, tænker vi oftest om heste der er for tynde, men tykke heste kan også mistrives. Fedme er lige så skadelig for heste som for mennesker, og fede heste er desværre et hyppigt syn.

Læs her hvad du skal være opmærksom på, og hvad der kan blive resultatet af overvægt hos hesten.

/ Dorte Rebbe

Øget risiko for forfangenhed

Overvægtige heste har en tilbøjelighed til at nemmere at blive forfangne, en ofte livstruende sygdom i hestens hove.

Øget risiko for ledsmerter

Slitage på leddene øges betydeligt når hesten bærer mere vægt. Hos overvægtige mennesker nedsættes ledsmerterne ofte, når de taber sig, og det er sandsynligvis også tilfældet for fede heste.

Øget risiko for stofskifteproblemer

Nyere forskning har afsløret en klar sammenhæng mellem fedme og stofskifteproblemer herunder metabolisk syndrom, insulinresistens, glucose intolerance og hyperinsulinæmi. Nogle af disse problemer kan øge risikoen for forfangenhed.

Øget risiko for fedtknuder

Mange overvægtige heste udvikler lipomer eller fedtknuder, og hvis der dannes et lipom i bughulen øges risikoen for tarmslyng og dermed kolik.

Øget risiko for dårligere træning

For overvægtige heste er træningen hårdere, særlig i varmt og fugtigt vejr. Overvægtige heste har sværere ved at komme i form, særlig efter en periode uden træning.

Forøgede foderomkostninger

Overfodring af heste medfører unødvendige foderomkostninger, især når det drejer sig om indkøbt grovfoder og tilskudsfoder.

Hold hesten sund

At holde hesten sund kræver en dedikeret hesteejer. At vælge et foder der passer den enkelte heste, at opretholde en plan for græsningen, evt med mundkurve og gennemførelse af træningsprogrammet tager tid, men indsatsen er det hele værd, når resultatet er en sund hest. Har du brug for vejledning til slankning af din hest? Vi er her for at hjælpe. Klik her for at læse mere om HorseConsults Hotline.