Få optimeret vinterfodringen

Det betaler sig!

Få Nyhedsmailen

Få mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Vinterfodring af heste: Foderplaner og foderbudgetter

Når temperaturen falder, og græsset holder op med at vokse, er det tid for tilvænning til vinterfodringen. Og det er på høje tid at planlægge vinterfodringen så du finder de leverandører, der både har de produkter du har brug for og i den kvalitet du ønsker.

Måske er der udskiftning af heste, og så er det et godt tidspunkt at gøre status over hesteholdets størrelse. Få lavet overslag over hvor mange og hvilke typer heste der skal fodres i denne vinter. Hvilket grovfoder er til rådighed eller skal det indkøbes? Hvis du dyrker det selv, er der så nok? Eller skal der sættes en bestemt mængde af pr. hest? Få lavet en analyse af grovfoderet, så du ved, hvad du har eller ikke har og derfor må købe.

Hvilket foder har du brug for?

Dyrker du selv korn, skal du måske kun indkøbe tilskudsfoder og et par enkelte andre produkter. Indkøber du i sække eller anvender du silo, fordi du har mange heste? Har din faste leverandør det foder dine heste har brug for, og har du fået lavet god aftale for vinterperioden?

Indhent tilbud fra foderforhandlerne. Større indkøb kan udløse betragtelige rabatter, som er med til at forbedre økonomien i hesteholdet.

/ Dorte Rebbe

Det er tit en fordel at indhente tilbud fra korn- og foderstoffirmaer. Ofte kan store indkøb på kontrakt udløse betragtelige rabatter, som er med til at forbedre økonomien i hesteholdet.

Hvis du anvender silo, så husk også at rengøre den inden den fyldes igen. Koliktilfælde i hestehold skyldes ikke sjældent muggent foder der løsnes i flager fra siloens sider, fordi den ikke har været rengjort længe.

Tags