Overvægtig hest på sommerfold

Hvordan kan jeg undgå det?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Overvægtig hest på sommerfold. Hvordan undgås det?

Min hest bliver nemt for tyk om sommeren. Hvordan kan jeg undgå, at den bliver overvægtig?

/ Spørgsmål fra Tina J.

Hej Tina
Det er usundt for heste at være overvægtige, og derfor har du ret. Det skal helst undgås. Nogle heste og ikke mindst ponyer tager meget nemt på i sommerperioden. Det afhænger selvfølgelig primært af hvor meget græs de indtager og hvor meget motion de får.

Jordfold

Da heste har bedst af at være i træning, kan jeg foreslå dig at opretholde træningen sommeren igennem. En anden mulighed er at tage den på stald, hvor den kun kan æde halm eller lukke den på jordfold i en del af døgnet. At være på jordfold kan dog være ret kedeligt for hesten, hvis den er alene og der ikke er aktiviteter.

Hestelegetøj

Mange heste synes godt om ‘legetøj’ som fx aktivitetsbolde. Der findes flere forskellige på markedet i mange farver og størrelser. Hvis hesten bruger dem, giver det god motion. Fjern den fra folden i perioder, så den igen får nyhedens interessse.

Træning

Hvis du vedligeholder træningen i sommerperioden, holder den forbrændingen oppe og tiden på jordfold kan forhåbentlig holdes på et minimum.

Styring af huld

Og – husk også at optimere huldet i vinterperioden, for hvis hesten starter på forårsgræs i ‘for godt huld’ bliver det blot meget, meget sværere at styre huldet i sommerperioden.

Med venlig hilsen Dorte Rebbe
Cand Scient Animal Science / hestekonsulent

Nøgleord