Grovfoderanalyser

Grovfoderets pris vs kvalitet

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne. 

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Grovfoderanalysen indikerer, om pris og kvalitet passer sammen

Køb af grovfoder

Køber du grovfoder, så efterspørg en kopi af grovfoderanalysen. Den oplyser bla. om tørstofindholdet, som er en god indikator for, om fx høet er lagerfast.

Desuden bidrager den med oplysninger, som er værdifulde i forbindelse med sundheden og foderoptimeringen. Den kan bla. fortælle om mulig jordtilblanding i varen. Sand og grus og de medfølgende jordbakterier kan give fordøjelsesproblemer som diarré, unødigt tandslid, sandkolik, blod i gødningen mm.

Oplysningerne er også vigtige for fodringsoptimeringen. Går der kun 2 kg til 1 foderenhed, er foderet “næsten for godt” til heste og ponyer, som nemt bliver fede. Skal det derimod bruges til diegivende hopper med et stort energibehov, er det meget velegnet. Hvorvidt et foder er godt eller dårligt mht. energi- og næringsstofindhold afhænger altid af hvilke heste, det skal bruges til.

Her på siden finder du leverandører af bla. wraphø og hø. Nogle har fået lavet grovfoderanalyse, så spørg endelig efter den. At handle grovfoder er en tillidssag.

Stil krav til sælger om, at der er analyse på det grovfoder du køber. Så ved du lidt mere om, hvad du køber, og hvordan grovfoderet skal bruges i foderplanlægningen.

Når en grovfoderanalyse følger med et parti vidner det samtidig om, at sælger interesserer sig for at levere et godt produkt.

/ Dorte Rebbe

Tags