Grovfoderanalyser

Grovfoderets pris vs kvalitet
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Grovfoderanalysen indikerer, om pris og kvalitet passer sammen

Køb af grovfoder

Køber du grovfoder, så efterspørg en kopi af grovfoderanalysen. Den oplyser bla. om tørstofindholdet, som er en god indikator for, om fx høet er lagerfast.

Desuden bidrager den med oplysninger, som er værdifulde i forbindelse med sundheden og foderoptimeringen. Den kan bla. fortælle om mulig jordtilblanding i varen. Sand og grus og de medfølgende jordbakterier kan give fordøjelsesproblemer som diarré, unødigt tandslid, sandkolik, blod i gødningen mm.

Oplysningerne er også vigtige for fodringsoptimeringen. Går der kun 2 kg til 1 foderenhed, er foderet “næsten for godt” til heste og ponyer, som nemt bliver fede. Skal det derimod bruges til diegivende hopper med et stort energibehov, er det meget velegnet. Hvorvidt et foder er godt eller dårligt mht. energi- og næringsstofindhold afhænger altid af hvilke heste, det skal bruges til.

Her på siden finder du leverandører af bla. wraphø og hø. Nogle har fået lavet grovfoderanalyse, så spørg endelig efter den. At handle grovfoder er en tillidssag.

Stil krav til sælger om, at der er analyse på det grovfoder du køber. Så ved du lidt mere om, hvad du køber, og hvordan grovfoderet skal bruges i foderplanlægningen.

Når en grovfoderanalyse følger med et parti vidner det samtidig om, at sælger interesserer sig for at levere et godt produkt.

/ Dorte Rebbe

Tags

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt. 

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.