Grovfoder på hestefolden

Hvad skal jeg vælge?

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Grovfoder på hestefolden. Hvad skal jeg vælge?
Kære brevkasse

Jeg har tænkt, at mange heste får en portion krybbefoder et par gange om dagen, og resten af dagen står de så bare på en jordfold og keder sig. Det naturlige for hesten er jo at gå og småæde hele dagen.

Derfor har jeg tænkt om jeg i stedet for at give hesten små portioner af det meget energiholdige krybbefoder, kan give den mere grovfoder, uden så meget energi i, som den så kunne bruge længere tid på at æde?

Og i så fald, hvilket grovfoder er det mindst energiholdige, så jeg kan give dem mere? Og hvilket vil være det bedste at fodre mine heste med?

/ Julie

Hej Andrea
Du har helt ret mht, at det er hestens natur at småæde det meste af dagen. Og det er også rigtigt, at de nemt kan blive for fede, hvis de har fri adgang til rigelige mængder grovfoder.

Derfor skal du generelt “skære ned“ i kornandelen, jo mere grovfoder hestene får. Et “lav-energi” grovfoder kan være wraphø eller hø der er groft i strukturen eller frøgræshalm – hvis den hygiejniske kvalitet er iorden dvs at det ikke må støve.

Hvilket grovfoder kan du skaffe?

Kan du ikke skaffe frøgræshalm, så er byghalm med græsudlæg dvs med græsstrå i halmen også en mulighed. Det væsentligste er at grovfoderets hygiejniske kvalitet er i top og, at energiindholdet er lavt. Og der skal selvfølgelig være fri adgang til vand.

Bedste hilsner
Dorte Rebbe
Cand Scient Animal Science, hestekonsulent

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt. 

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.