1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Fodring af heste på sommerfold. Sådan gør du

Fodring på sommerfold

For mange hesteejere er sommerperioden en periode, hvor hestens fodring nedprioriteres. Men der er behov for løbende at vurdere, om hesten er i passende huld – om den taber sig eller tager på og justere fodringen herefter.

/ Dorte Rebbe

Sommerfodringen kan umiddelbart synes mere enkel end vinterfodringen specielt, hvis hestene kan få deres energi- og proteinbehov dækket af græsset. Men det er meget vanskeligt at vurdere hestens daglige indtag af græs på fold. Desuden ændrer græssets næringsværdi sig over sæsonen. Derfor er man nødt til løbende at vurdere, om hesten er i passende huld – om den taber sig eller tager på og justere fodringen herefter.
Nogle heste og ponyer kan være nødt til at gå på jordfold i en del timer hver dag i græsningssæsonen. Ellers bliver de simpelthen for fede. Andre taber sig nemt – særlig i sensommeren hvor græsvæksten mindskes – og de bør have supplerende foder. I sommerperioden bør alle heste og ponyer dog tildeles et tilskud af vitaminer og mineraler mindst 2 gange ugentlig.

Valg af afgræsningssystem (stribeafgræsning, skiftefolde, rotation m.v) hører ligeledes til foderplanlægningen men er for omfattende til at blive belyst her. Husk også adgang til frisk ferskvand og saltsten.

BEMÆRK – HorseConsult påtager sig intet ansvar for nogen form for sygdom der måtte opstå under eller efter anvendelsen af disse generelle anvisninger.

Har du behov for individuel rådgivning, så tag gerne kontakt til Hotline – telefonrådgivningen.