Fodring af ældre frisk pony der er for tynd

Hvordan?

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Fodring af ældre frisk pony der er for tynd. Hvordan?

Jeg har en ældre pony i stalden, som skulle være dækket ind mht vitaminer, men han er stadig meget tynd. Dyrlægen har sagt, at det tit er sådan med ældre heste, men hvilket foder/tilskud kunne man give for at fede lidt?? Jeg har forsøgt med melasse, og rationen af lucernehø er blevet sat op.

Har du nogle forslag?

Mvh. Caroline

Ps. han er meget frisk at ride.​

/ Dorte Rebbe

Hej Caroline

Det er godt, du går i dybden med problemet, for der kan være sygdom uden det er diagnosticeret. Jeg kan forstå, du har talt med din dyrlæge om det, så jeg antager, han er undersøgt for tandproblemer eller sygdom.

Du skriver ikke, om han har fået foretaget tandpleje fornylig. Hvis det ikke er tilfældet, er det dér du skal starte.

Mht fodringen er der mange måder at fodre rigtigt på. Og der kan også flere flere måder at løse fodringsmæssige problemer på. Tit skal der også praktiske og økonomiske aspekter med i overvejelserne.

For at kunne hjælpe netop dig og Din pony, kræver det bla. mere information om de mængder din pony indtager og, hvad foderet præcist indeholder, hans alder og generelle sundhedstilstand.

I denne situation må vi foreslå, at du kontakter os via dette link og får udarbejdet en foderplan. På den måde kan du være sikker på, at han får netop, hvad han har brug for – hverken mere eller mindre. Med en optimeret foderplan skal han have taget på indenfor få uger.

Bedste hilsner

Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science, hestekonsulent

Tags