Hej Dorte

Behøver vores hest foderkalk som et ekstra tilskud i foderet?

Hun er i træning efter at have stået stille i 1 1⁄2 år, og hun har ikke fået det rigtige foder under opvæksten.

På forhånd tak.

/ Linda L

Hej Linda

Hvorvidt jeres hest har behov for foderkalk eller ej, er en vurdering der laves som det sidste når I optimerer foderplanen. Fodringen skal altid vurderes i et hele – både grovfoder og krybbefoder skal med i beregningen.

Hestene mangler sjældent calcium i foderplanen, men der skal være fokus på totalrationens balance mellem calcium og fosfor.

At hun ikke er fodret korrekt i opvæksten vil ikke umiddelbart få indflydelse på hendes nuværende fodring. Hvis hun har været fodret så ringe i opvæksten, at hun har fået vækstforstyrrelser, så kan du ikke kompensere fodringsmæssigt senere.

Min erfaring er at med en normalt afbalanceret fodring, så er det de færreste heste eller ponyer, som behøver foderkridt.

Mange hilsner

Dorte Rebbe
Cand Scient Animal Science / Hestekonsulent

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Foderplan til min hest. Er foderkalk nødvendigt?