Slankekur til fed pony

Hvordan?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Fed pony. Hvordan får jeg slanket den?

Hej!

Jeg har netop fået min lille shetlænder hoppe på 12 år tilbage fra udlejning. Den er tydeligvis blevet overfodret, da den er enormt tyk. Den er fodret med masser af hø, græs, gulerødder og en smule havre. Den har ingen motion fået.

Hvordan slanker man sådan en lille pony uden alt for meget ridning? Den skal vel også stadig have lidt at æde for at få dækket sit behov for mineraler og vitaminer? Ponyen går pt på fold døgnet rundt.

På forhånd tak for et godt råd.

/ Kathrine M.

Hej Kathrine

Godt at du forholder dig til dens overvægt, inden det går galt! Og det er nu den skal slankes, for til foråret bliver det kun vanskeligere at styre foderindtaget, når først græsningssæsonen er indledt!

Det er godt den går meget ude, for den vil forbruge lidt ekstra energi på at holde varmen. Den skal selvfølgelig ikke fryse, men det plejer shetlandsponyer ikke at have problemer med.

Hvis du skal have mere gang i processen, er du nødt til at motionere den. Hvis den ikke rides, kan den longeres eller gå som håndhest, når du rider ud på en anden hest.

Den skal ikke sultes men have “lav-energi” grovfoder som fx frøgræshalm af god hygiejnisk kvalitet og meget gerne opblødte roepiller. For at sikre dens næringsstofbehov skal den herudover have et tilskud af protein og et “all-round” vitamin-mineraltilskud.

Mvh Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science, hestekonsulent