Hej Brevkasse

Min pony har den vane at skrabe i jorden, når jeg strigler hende. Ellers er hun en super sød og dygtig pony. Hun gør det ikke, når jeg strigler hende i boksen, eller når hun får lidt hø at æde imens.

Håber, du kan hjælpe mig med problemet.

/ Camilla

Hej Camilla

Din pony har fået en dårlig vane. Hun vil gerne fortælle, at ‘nu må der gerne ske noget’ – eller ‘stik mig en godbid NU’. Muligvis har hun fået for mange godbidder på et tidspunkt, måske er hun altid meget sulten; eller begge dele.

Ofte er årsagen til skraben, at ponyen er meget sulten. Mit råd til dig er at prøve at fodre hende med meget mættende foder, som både er fiberrigt er fedtfattigt. Det bedste og billigste er at købe roepiller. Husk, at de altid skal opblødes, inden ponyen æder dem.

Husk også at godbidder ikke skal bruges i andre sammenhænge end klikkertræning eller anden målrettet adfærdstræning. Ellers kan du komme til at forstærke en uhensigtsmæssig vane, dvs gøre det værre.

Håber du kan bruge svaret.

Mvh Dorte Rebbe
Cand. Scient Animal Science / Hestekonsulent

Hestefolkets leverandør af uvildig hesterådgivning siden 1993

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. VIDENCENTER
  4.  » 
  5. ADFÆRD
  6.  » Min pony skraber i jorden, når jeg strigler. Hvorfor?