Nyindkøbt pony mangler tillid

Hvad håndterer vi den?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hestekommunikation
  6.  » Nyindkøbt pony mangler tillid. Hvordan håndterer vi den?

Som førstegangskøbere af en pony på 2 år har vi nogle spørgsmål. Ponyen har stort set aldrig været snakket med og er derfor meget sky. Det har taget lang tid at få lov til at give den en godbid.

Hvordan vinder man dens tillid? Er der nogle teknikker for hvordan man snakker og/eller hvordan man nærmer sig for at virke tillidsfuld?

/ Anonym

Hvis det, at I er førstegangskøbere betyder, at I ikke har ret megen erfaring med heste eller ponyer, vil jeg råde jer til at få hjælp fra en mere erfaren person.

For det første er det vigtigt, at den første kontakt med ponyen foretages rigtigt, da selv små fejl kan føre til det modsatte, nemlig at den mister tillid til mennesker. For det andet er det vigtigt, at den første kontakt udføres på en måde, der ikke bringer jer selv i fare. Også en lille pony er stærk og kan være risikabel at håndtere.

Iøvrigt benytter du udtrykket “at snakke med”. Selvom det lyder meget hyggeligt, går jeg ud fra at I ikke har købt ponyen for at have en samtalepartner, men at I ønsker at bruge den til mere end det. Hvis jeg skulle beskrive, hvordan man tæmmer en sky pony samt tilrider den osv. ville det kræve en hel bog. Nogle af områderne, især de farlige, har jeg beskrevet i bogen Ridesikkerhed. Men derudover er det ikke nok at læse sig til, hvordan man tæmmer en hest. Man skal også kunne udføre det i praksis. Derfor vil I stå jer bedst ved at alliere jer med en erfaren hestekender, som kan vise jer de mange ting, man bør gøre samt de mange ting, man ikke bør gøre for at få en tillidsfuld, rolig og venlig pony ud af det.

Held og lykke med det.

Mvh Jan Ladewig
Tidl Adfærdsklinikken, KU Life.