Vandbehov på folden

Hvor meget drikker de?

Få Nyhedsmailen

med mer’ brugbar info som denne.
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fodring
  6.  » Hestens vandbehov på sommerfolden. Hvor meget drikker den?
Hvor meget vand drikker en hest om dagen? Og hvor meget skal du beregne til hestene på sommergræs i døgnet? Få svaret her.

/ Dorte Rebbe

En god tommelfingerregel er at en hest eller pony drikker 5-7 liter vand/100 kg legemsvægt. Du skal dog være opmærksom på, at sveder hesten eller producerer den mælk, stiger vandindtaget helt op til 10-12 liter/100 kg legemsvægt.

Vandkar

Vær særlig opmærksom på sommerperioden, hvor vandkarrene hurtigt kan blive tømt. Når du kender antallet af heste og ponyer, kan du skønne det forventede vandforbrug over en 24 timers periode. Det betyder, at du kan beregne, om der er nok vand til du igen tilser hestene.

Hestene må gå op til 4 timer uden vand, men det frarådes. Heste bør altid have fri adgang til vand.

Automatisk vanding

Er der automatisk vanding med en eller flere vandkopper, behøver du ikke beregne forbruget, men kontrollér at vandkoppen virker, og at vandflowet er tilstrækkeligt dvs. 8-10 liter/minut.

Algevækst

Algevækst, fugleklatter og døde dyr i drikkevandet kan give sundhedsmæssige problemer. Det betyder bla. at vandkar skal holdes rene og belægninger fjernes.

Vandhuller udtørrer og kan blive decideret uegnede som vandforsyning til heste i sommervarmen.

Tilsynspligt

Gældende tilsynspligt foreskriver, at hestene skal tilses mindst 1 gang/døgn. Vandtilførslen skal kontrolleres dagligt, og der skal være adgang til frisk og rent drikkevand.

Tags