Det gode foldophold

Aktiviteter for heste på fold
  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Fold & frihed
  6.  » Det gode foldophold: Aktiviteter for heste på fold
Tilbyd hesten mange timer på gode, store og sikre folde allerede fra fødslen og få en hest der både er sundere, mere social, mere håndterbar, mere lærenem og fysisk stærkere end ‘kollegaen’ der kun tilbringer kort tid på fold.

Med andre ord: At have hesten på fold er en god ’investering’!

/ Dorte Rebbe

Alle heste har behov for at komme på fold

Alle heste har behov for et berigende foldophold med både fri bevægelse, social kontakt og miljøstimuli. Den sociale kontakt med jævnaldrende er den vigtigste stimuli, men forskellige aktiviteter er et godt supplement. Se det lille filmindslag om det aktive føl der bare ’elsker sit legetøj’.

Bruger heste ’legetøj’?

Ja, nogle heste gør, og de er vilde med det! Afhængig af alder og køn vil nogle heste foretrække den sociale kontakt fremfor eksterne miljøstimuli som ’legetøj’. Derfor skal ’legetøj’ ikke betragtes som en erstatning for social kontakt med andre heste men som et supplement; en valgmulighed. Alle heste, men især føl og plage kan imidlertid have rigtig meget fornøjelse af forskellige former for ’legetøj’. Se eksempler på hestelegetøj her.

Hesteejere filmer deres heste

Det er herligt, når nogle hesteejere filmer deres heste, så andre både kan nyde de herlige billeder og få inspiration til, hvad man selv kan gøre for at berige hestenes tid på fold.

Se det lille filmindslag om det aktive føl Disaronno der bare ’elsker sit legetøj’.

Tags