At avle heste er en krævende udfordring. Det kan også blive en ret dyr fornøjelse. Men pragtfuldt er det at se resultatet af alle sine anstrengelser springe rundt med sin mor på folden.

/ Dorte Rebbe

Professionelle bruger Hesterådgivningen

Når du vil avle holdbare heste, kræver det at hoppen fodres korrekt gennem hele drægtighedsperioden. Og det kræver igen stor rutine. Samtidig er der hele tiden nye produkter på markedet, så det kan være svært at overskue om du nu også gør det rigtigt.

Når du bruger Hesterådgivningen, er det ofte som sparringspartner. Du har nogle idéer om, hvad der er det bedste for netop dine heste. Og de idéer vil du gerne diskutere med én, der ikke er forudindtaget eller vil sælge dig noget foder eller forære dig en foderplan under forudsætning af at du bruger deres produkter.

Vi er uvildige og gennem vores foderdatabase er vi velorienterede om de fodermidler og -blandinger, der findes på markedet. Vi er altså også til for professionelle hestefolk.

Har du svært ved at nå det hele?

Med en travl hverdag – måske et fuldtidsjob og familie – kan det være svært at nå det hele. Nogle problemer kræver en mængde overvejelser, før de er løst. De glemmes nemt i travlheden og bliver derfor ikke løst. Og inden du ved at det, har du et endnu større problem.

Mange avlere har prøvet at stå med en plag med vækstforstyrrelser som senere får holdbarhedsproblemer. Og problemet kunne have været løst, hvis fodringen var blevet justeret ind i tide.

Fodring af avlshopper og opdræt

Er dit grovfoder til hopperne og opdræt tilstrækkeligt næringsrigt? At kende energi- og næringsindholdet i grovfoderet er den bedste forudsætning for at kunne justere krybbefoderet ind. Mangler der næringsstoffer i grovfoderet kan du så tage højde for det. Viser en analyse derimod at grovfoderet er fx meget proteinrigt, kan du spare på proteinfoderet. Men det kræver, at du ved det.

En græsmark er ikke bare en græsmark

Energi- og næringsindholdet er meget varierende. Dette forhold påvirkes bla af græssorter, klima- og jordbundsforhold, gødskning, høstforhold mv. Og hvilket grovfoder der er bedst afhænger af behovet hos de heste der skal æde det.

At få et godt grovfoder til vinter kan spare penge til kraftfoder. 

Forebyg at hestene bliver syge af orm

At behandle heste forebyggende mod orm kan gøres på et utal af måder. Idag forsøger vi at mindske smittetrykket gennem optimal græsmarkshygiejne. Der er ingen standardløsninger, individuel rådgivning er nødvendig. Og det kan du få hos os.

Der er ingen grund til at vente, til hestene er blevet syge, før du “tager affære” og skal have dyrlægen til at behandle. Gennem stikprøver af hestens gødning kan du få en idé om smittetrykkets størrelse. Sammen med svarene på analyserne får du vejledning om, hvordan du kan forebygge bedst muligt. Igen er individuel rådgivning nødvendig, og gødningsanalyser er en billig og nem måde at optimere behandlingen på.

Vi kan hjælpe dig med at avle holdbare heste, der kan glæde en rytter i mange år. Du undgår mange ærgrelser, når problemerne bliver løst, inden det får konsekvenser for trivsel og sundhed. Det er trods alt bedre at forebygge end at helbrede.

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Avl
  6.  » Hesteavl er krævende! Hesterådgivningen gør det nemmere