Når du har en hestepension eller er ansat som driftsleder, så er det visse forpligtelser. Hesteejeren skal stole på, at du kan og vil tage højde for hestens behov, at hesten bliver passet fagligt korrekt, at hesten ikke kommer til skade osv. Det er en stor tillid hesteejeren udviser, når de sætter en hest de er meget glade for i din varetægt.

Få faglig støtte til at tage de rigtige beslutninger.

/ Dorte Rebbe

Hesteejeren er kunden

Lige så vel som heste er forskellige, er hesteejerne det også. Selvom du udfører dit job yderst ansvarsfuldt, kan det knibe med forståelsen hos hesteejeren, hvis de har en anden opfattelse af tingene. Og dagligdagen rummer ikke altid tid til diskussioner om, hvorfor forholdene er som de er.

Hestekonsulent og dyrlæge i samarbejde

Det kan være svært, hvis alle hesteejere kræver, at netop deres hest skal have “særforplejning”. I nogle tilfælde er det berettiget, i andre tilfælde er det ikke. I nogle pensioner er der “fuldpension”, i andre halvpension og i nogle hestepensioner stiller ejerne selv foder frem. Så forholdene varierer meget fra sted til sted.

Hesterådgivningen er meget erfaren mht at optimere forholdene i hestepensioner. Eksempelvis kan der være situationer, hvor nogle heste ikke trives, nogle får ofte kolik, andre præsterer ikke godt nok og er stressede, nogle hoster osv. Vi helbreder aldrig syge heste men rådgiver om, hvordan man fremover kan undgå at de bliver syge. Konsulenten nøjes ikke med at vurdere en enkelt hest men – i modsætning til mange dyrlæger – vurderer hun hele hesteholdet.

Ofte samarbejder konsulent og dyrlæge med den daglige leder. Her bliver der typisk iværksat en behandling af de syge heste og en strategi for, hvordan man vil forbedre forholdene for at forbedre sundheden. Hesteejerne føler der bliver gjort noget for deres heste. Og de bliver tilfredse kunder hos Dig.

Fodre bedre og billigere?

Ja, en gennemgang af omkostningerne viser ofte, at der er mulighed for at spare adskillige tusinde kroner. Konsulenten indhenter priser og udarbejder nogle skabeloner til brug for budgetterne. Og idet der ligger skabeloner til foderplaner, føler den enkelte hesteejere også, at der bliver gjort noget for hesten. Samtidig er det en tryghed for den ansvarlige at kunne henvise til konsulentens foderplaner, hvis en hesteejer ikke forstår, hvorfor fodringen ser ud som den gør.

Kan min rideklub få gavn af Hesterådgivningen?

Ja, i allerhøjeste grad! Mange rideklubber kan knapt få økonomien til at hænge sammen. Samtidig løber personalet stærkt. At passe mange heste er yderst tidskrævende. Både rideklubber og hestepensioner kan have gavn af en statusrapport. Ved et besøg af konsulenten gennemgås de væsentligste forhold af betydning for den daglige drift, personalets tidsforbrug, hestenes sikkerhed og sundhed, adfærdsproblemer, omkostningsniveau, fremtidige planer, kundernes tilfredshed, folde, valg af fodermidler mv.

Efter besøget kan der udarbejdes en statusrapport mhp at få forbedret nogle forhold. I nogle tilfælde vedlægges den ansøgning til kommuner om tilskud til forbedring af feks. staldanlæg. Det ér nu engang meget sjovere at passe heste, der trives og ikke nemt bliver syge.

Start IDAG med at gøre forholdene endnu bedre

Få personlig og uvildig hesterådgivning

Få fakta i en verden af ubegrænset information. Sådan gør du:
  1. Book din tid hos Dorte ved at vælge antal minutter her
  2. Videresend din ordre-kvittering til [email protected] med 1) ønske om tidspunkt, 2) stikord ift, hvad du ønsker svar på, 3) om du foretrækker zoom, teams eller telefon
  3. Modtag besked om aftalt tid
  4. Dorte kontakter dig på det aftalte tidspunkt.

Hesterådgivning tilbydes indenfor en lang række emner på alle hverdage 09.00-15.30 og efter aftale. Hesteagronom, Cand. Scient Animal Science Dorte Rebbe har mere end 30 års erfaring. Få svar allerede idag, hvis der er en ledig tid.

  1. FORSIDE
  2.  » 
  3. Viden
  4.  » 
  5. Hold af heste
  6.  » Hold af heste: Har du ansvaret for andres heste?